اما و اگرهای مصرف گوشت
به گزارش وبلاگ مونوپاد، گوشت یک ماده غذایی است که بحث های فراوانی درمورد مصرف آن وجود دارد. از یک طرف گروهی معتقد هستند که گوشت منبع عالی پروتئین و مواد مغذی است که نقش مهمی در رژیم غذایی دارد. از سوی دیگر بعضی معتقد هستند که خوردن گوشت غیر اخلاقی و غیر لازم است.

آیا مصرف گوشت، انتخابی سالم است؟
یکی از بزرگترین سوالاتی که امروزه برای بسیاری از افراد وقتی که می خواهند برنامه ای برای رژیم غذایی انتخاب نمایند، مصرف یا عدم مصرف گوشت قرمز است. صرف نظر از هر گونه نظرات اخلاقی که در تصمیم گیری موثر است، اطلاعات زیادی در خصوص رابطه مصرف گوشت و سلامتی وجود دارد - در حقیقت بسته به اینکه در خصوص چه کسی صحبت می کنید، به نظر می رسد خوردن گوشت می تواند برای سلامتی شما مفید یا مضر باشد ! پاسخ این سوال آسان نیست.چگونه گوشت به سلامتی شما آسیب می زند ؟
مصرف گوشت با توجه به نوع گوشتی که می خورید، نوع رژیم غذایی که دارید و نوع محتویات سبد غذایی شما که می تواند شامل گوشت گاو، مرغ، گوشت گوسفند، گوشت خوک و انواع گزینه های مختلف باشد، می تواند تاثیرات منفی زیادی بر روی سلامتی شما داشته باشد. محققان در تحقیق همه جانبه ای که نشریه آرشیو طب داخلی در سال 2012 منتشر کرد، گزارش دادند افرادی که گوشت قرمز مصرف نموده بودند در مقایسه با افرادی که گوشت مصرف ننموده بودند، در معرض خطر بالای مرگ ناشی از بیماری های قلبی-عروقی یا سرطان قرار داشتند.حتی با نگاهی به سایر مسائل، منظره خوبی در خصوص گوشت نخواهید دید. مصرف گوشت با دارا بودن یکی از بالاترین اندازه چربی اشباع شده نسبت به تمام غذاهایی که می توانید بخورید، و در حالی که تاثیر سبزیجات و دانه های مغذی را از بین می برد، راهی آسان برای افزایش چربی ناسالم بدن(و کلسترول بد) است.
به علاوه، بسیاری از روش های پخت و پز گوشت، به خصوص کباب کردن، می توانند مواد سرطان زا را به مواد غذایی شما منتقل کند که در نهایت می توانند شکل گرفته و در طول زمان سلامت شما را تحت تاثیر قرار دهند. البته، در حالی که هیچ آزمایش بالینی انجام نشده است، بسیاری از مردم به طور قابل توجهی در خصوص شیوع هورمون ها، آنتی بیوتیک ها و سموم دفع آفات در گوشتی که به طور معمول در مزرعه فراوری می گردد، نگران هستند.
برعکس، طبق گزارش مایو کلینیک ، افرادی که به طور عمده از رژیم های گیاهی استفاده می نمایند، میوه ها و سبزیجات بیشتری مصرف می نمایند، کمتر وزن می گیرند ، کالری کمتر و چربی کمتری مصرف می نمایند، و نسبت به کسانی که گوشت نمی خورند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار می گیرند.
اما گوشت می تواند به سلامت بدن نیز یاری کند!
گفته می گردد، در صورتی که گوشت بخش مهمی از رژیم غذایی شما باشد، شاید زمان آن نرسیده است که گیاه خواری را به طور جدی آغاز کنید. تا زمانی که در مصرف گوشت میانه روی می کنید و به گزینه هایی مانند ماهی و مرغ (به خصوص نوع گیاه خوار و یا گونه های آلی) وابستگی داشته باشید، خوردن گوشت روشی عالی برای تامین اندازه زیادی ترکیبات سالم برای وعده های غذایی است.گوشت قطعا یکی از برترین منابع پروتئین است که باعث بهبود عملکرد عضلات و مغز می گردد. پروتئین موجود در گوشت بر خلاف پروتئین موجود در منابع گیاهی، کامل است- به عبارت دیگر، گوشت حاوی تمام اسیدهای آمینه مورد احتیاج بدن فقط به عنوان یک منبع غذایی است. آهن گوشت به راحتی به وسیله بدن جذب می گردد، و گوشت سرشار از ویتامین B12 و روی است، که در مقادیر مناسب منابع گیاهی سخت تر به دست می آاید.
هنگامی که در خصوص اسیدهای چرب امگا 3 صحبت می کنیم، ماهی های چرب مانند ماهی سالمون، شاه ماهی و ماهی تن می توانند مواد مغذی که برای قلب مفید هستند را تامین نمایند و بعلاوه می توانند باعث کاهش التهاب در بدن و کاهش کلسترول شوند.
بنابراین، آیا باید گوشت بخورید؟
متاسفانه جواب این سوال ساده نیست! حتی در مجلات پزشکی، اعضای تحریریه این نکته را که آیا یک رژیم غذایی گیاهخواری برای سلامتی شما بهتر است یا همه چیز خواری، در نظر می گیرند؟در حالی که یک مطالعه در سال 2010 که در نشریه تغذیه درمان کلینیکی منتشر شد، نشان داد گیاهخواران شاخص توده بدنی(BMI) کمتر، سطح کلسترول و فشار خون بهتر، ضریب پایین بیماری قلبی و شانس کمتر ابتلا به بیماری های مزمن از دیابت گرفته تا انواع سرطان دارند.
اما در همان سال، مقاله ای در آرشیو تغذیه آمریکای لاتین دریافت، وقتی صحبت از نشانه های بیماری قلبی عروقی می شد تا زمانی که شیوه زندگی و مصرف کلی کالری مشابه بود هیچ گونه آماری در خصوص تفاوت بین گیاهخواران و گوشتخواران ، وجود نداشت.
از لحاظ سلامتی، واضح است که گوشت قرمز، به ویژه اگر به اندازه زیاد استفاده گردد، به سلامت شما آسیب وارد می نماید، و باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان، بیماری های قلبی و مرگ و میر کلی می گردد. با این حال، اگر مصرف گوشت به عنوان بخشی از یک رژیم متعادل و سالم باشد، مقادیر میانه گوشت های بدون چربی مانند ماهی و مرغ می توانند به فراوری پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین های حیاتی و اسید های چرب امگا 3 یاری نمایند.
در نهایت، تصمیم گیری در خصوص مصرف و یا عدم مصرف گوشت به غذاهایی که به شما حس بهتری میدهند، و آنچه با شیوه زندگی شما سازگار است مربوط می گردد. بنابراین، شما چه فکر میکنید - آیا باید گوشت بخورید؟
منبع: سایت راستینه
منبع: راسخون