به چه دلایلی حتما آب جوش بنوشیم؟

به گزارش وبلاگ مونوپاد، تهران (پانا) - مدتی است از سوی مجامع و افراد مختلف فواید جالب توجهی در مورد نوشیدن آب گرم یا آب جوش ولرم شده به خصوص در ابتدای صبح و ناشتا بیان می گردد. این مسئله خاصیت های ویژه خود را دارد که بسیاری از افراد آن را تجربه نموده اند حتی اگر به صورت علمی چیزی مبنی بر خواص آن وجود نداشته باشد.

به چه دلایلی حتما آب جوش بنوشیم؟

به گزارش وبلاگ مونوپاد، نوشیدن آب سرد یا گرم، بدن افراد را سالم و هیدراته نگه می دارد. بعضی ادعا می نمایند که آب گرم در مقایسه با نوشیدن آب سرد به بهبود هضم، رفع احتقان و حتی تقویت آرامش یاری می نماید.

تحقیقات علمی کمی در خصوص فواید آب گرم وجود دارند. با این حال، بسیاری از مردم مزایای این درمان را احساس می نمایند؛ مخصوصاً اول صبح یا درست قبل از خواب.

طبق تحقیقات، هنگام نوشیدن نوشیدنی های داغ، دمای مطلوب بین 130 تا 160 درجه فارنهایت (54 تا 71 درجه سانتی گراد) توصیه می گردد.

دمای بالاتر از این می تواند باعث سوختگی گردد. برای تقویت بیشتر سلامتی، مقداری ویتامین C هم به آن اضافه کنید. سعی کنید کمی لیمو را به آب داغ اضافه کنید تا آب لیمو درست گردد.

ممکن است گرفتگی بینی را رفع کند

یک فنجان آب داغ بخار ایجاد می نماید. نگه داشتن یک فنجان آب داغ و استنشاق عمیق بخار ملایم آن به شل شدن سینوس های مسدود و حتی تسکین سردرد سینوسی یاری می نماید.

شما در سراسر سینوس ها و گلوی خود غشا های مخاطی دارید. نوشیدن آب داغ ممکن است به گرم کردن آن ناحیه و تسکین گلودرد ناشی از تجمع مخاط یاری کند.

بر اساس یک مطالعه در سال 2008، یک نوشیدنی داغ مانند چای باعث تسکین سریع آبریزش بینی، سرفه، گلودرد و خستگی گردد. نوشیدنی داغ از نوشیدنی برابر با دمای اتاق موثرتر بود.

ممکن است به هضم غذا یاری کند

نوشیدن آب به حرکت دستگاه گوارش یاری می نماید. همان طور که آب در معده و روده شما حرکت می نماید، بدن بهتر می تواند مواد زائد را دفع کند.

بعضی بر این باورند که نوشیدن آب گرم به ویژه برای فعال کردن دستگاه گوارش موثر است. تئوری این است که آب داغ، می تواند غذایی که خورده اید و در هضم آن دچار مشکل هستید را حل نماید و از بین ببرد.

مطالعه ای در سال 2016 نشان داد که آب گرم ممکن است اثرات مطلوبی بر حرکات روده و دفع گاز بعد از جراحی داشته باشد. ضمناً، اگر احساس می کنید که نوشیدن آب داغ به هضم غذا یاری می نماید، استفاده از آن به عنوان یک درمان ضرری ندارد.

دریافت نکردن آب کافی، چه گرم و چه سرد، می تواند اثرات منفی بر عملکرد سیستم عصبی شما داشته باشد و در نهایت بر خلق و خو و عملکرد مغز تاثیر بگذارد.

تحقیقات معتبر در سال 2019 نشان داده اند که نوشیدن آب می تواند فعالیت سیستم عصبی مرکزی و بعلاوه خلق و خو را بهبود ببخشد. این تحقیق نشان داد که نوشیدن آب، فعالیت مغز شرکت نمایندگان را در طول فعالیت های سخت افزایش و اضطراب را کاهش می دهد.

اگرچه بعضی شواهد نشان می دهند که آب خنک برای آبرسانی مجدد برترین است؛ زیرا نوشیدن آب در هر دمایی به هیدراته نگه داشتن شما یاری می نماید.

پزشکان توصیه می نمایند که زنان روزانه 78 اونس (2.3 لیتر) آب و مردان روزانه 112 اونس (3.3 لیتر) آب دریافت نمایند. این ارقام شامل آب از مواد غذایی مانند میوه ها، سبزیجات و هر چیزی است که ذوب می گردد.

اگر باردار یا شیرده و درگیر فعالیت های شدید یا کار در محیط های گرم هستید، به آب بسیار بیشتری احتیاج دارید. سعی کنید روز را با یک وعده آب گرم آغاز کنید و با یک وعده آب گرم به خاتمه برسانید. بدن شما برای انجام هر کار اساسی به آب احتیاج دارد؛ بنابراین ارزش آن را نمی توان اغراق آمیز خواند.

مطالعه در سال 2017 نشان داد هرچند واکنش طبیعی بدن در شرایط سرد لرزیدن است؛ نوشیدن مایعات گرم می تواند به کاهش لرز یاری کند. افراد شامل نظرسنجی، لباس هایی معین می پوشیدند و آبی با درجه بالاتر از انجماد، می نوشیدند.

سپس در دما های مختلف از جمله تا 126 درجه فارنهایت آب می نوشیدند. محققان دریافته اند که نوشیدن آب داغ به سرعت به این افراد یاری می نماید تا کار کمتری برای حفظ دمای بدن خود انجام دهند؛ یعنی برای این افراد نوشیدن آب داغ می تواند در شرایط سرد مانند کار یا ورزش، مفید باشد.

جریان خون سالم بر همه چیز از فشار خون گرفته تا خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی تاثیر می گذارد. حمام آب گرم به اندام های گردش خون شما (سرخرگ ها و سیاهرگ ها) یاری می نماید تا خون را به طور مؤثرتری در بدن منتقل نمایند.

نوشیدن آب داغ ممکن است اثر مشابهی داشته باشد. با این حال، تحقیقات کمی مبنی بر موثر بودن این موضوع وجود دارد. به عنوان یک امتیاز، گرمای ناشی از نوشیدن آب داغ یا حمام کردن در شب ممکن به آرامش شما یاری و شما را برای خوابی آرام آماده کند.

از آن جایی که نوشیدن آب داغ به بهبود عملکرد سیستم عصبی مرکزی یاری می نماید. اگر آن را بنوشید، ممکن است کمتر احساس اضطراب کنید.

طبق مطالعه در سال 2014، نوشیدن آب کمتر باعث کاهش احساس آرامش، رضایت و احساسات مثبت می گردد؛ بنابراین هیدراته ماندن ممکن است خلق و خو و سطح آرامش شما را بهبود بخشد.

در حالی که هیچ مدرک قطعی وجود ندارد که آب گرم فواید خاصی در این زمینه داشته باشد. مطالعه سال 2020 نشان داد که نوشیدن آب بیشتر می تواند به محافظت از کلیه ها و رقیق کردن مواد زائد در خون یاری کند و با توجه به بنیاد آرتریت، نوشیدن آب برای شست وشوی بدن مهم است و می تواند به مبارزه با التهاب یاری کند، مفاصل را روان نگه دارد و از نقرس جلوگیری کند.

آشالازی وضعیتی است که در طی آن مری شما در انتقال غذا به معده مشکل دارد. افراد مبتلا به آشالازی در بلع مشکل دارند. آن ها ممکن احساس نمایند که غذا ها به جای حرکت به سمت معده در مری آن ها گیر می نمایند.

به این حالت دیسفاژی می گویند. محققان مطمئن نیستند که چرا، اما یک مطالعه قدیمی سال 2012 نشان داد که نوشیدن آب گرم ممکن است به افراد مبتلا به آشالازی یاری کند هضم راحت تری داشته باشند.

نوشیدن آب خیلی داغ می تواند به بافت مری آسیب برساند، جوانه های چشایی شما را بسوزاند و زبان شما را داغ کند. هنگام نوشیدن آب گرم بسیار مراقب باشید. نوشیدن آب ولرم نه خنک، نه داغ، برترین گزینه برای آبرسانی مجدد است.

با این حال، به طور کلی، نوشیدن آب داغ هیچ اثر مضری ندارد و استفاده از آن به عنوان یک درمان بی خطر است. در حالی که تحقیقات مستقیم کمی در خصوص فواید آب گرم در مقابل آب سرد وجود دارد. نوشیدن آب گرم بی خطر تلقی می گردد و می تواند راه خوبی برای اطمینان از هیدراته ماندن در طول روز باشد.

عادت کردن به نوشیدن آب گرم آسان است. سعی کنید روز خود را با یک فنجان آب جوشیده آغاز کنید و بگذارید مدتی خنک گردد. اگر اهل چای یا قهوه نیستید، آب گرم با لیمو را امتحان کنید.

منبع: خبرگزاری پانا

به "به چه دلایلی حتما آب جوش بنوشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "به چه دلایلی حتما آب جوش بنوشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید