طرز تهیه مربای زردک زعفرانی بسیار مقوی و خوشمزه
به گزارش وبلاگ مونوپاد، هویج ایرانی یا زردک نوعی گیاه خوشمزه از گیاهان ریشه ای است که حدود هزاران سال در سراسر دنیا کشت شده و از آن لذت می برند. خواص زردک بسیار زیاد است. زردک به دلیل دارا بودن تعدادی از مواد مغذی و ویتامین ها ، یک سبزی بسیار متنوع و دارای طیف گسترده ای از فواید سلامتی است. این ماده حاوی مواد معدنی مانند فسفر، پتاسیم، منیزیم، منگنز، روی و آهن است. سرشار از فولات است و همچنین دارای ویتامین هایی مانند ویتامین B ،C ، E و K است که برای سلامتی ما بسیار مفید می باشد. در این مطلب طرز تهیه مربای زردک را به شیوه مجلسی و خوشمزه ارائه داده ایم.

طرز تهیه مربای زردک خوشمزه خانگی
مواد لازم | |
زردک (هویج زرد) | 1 کیلوگرم |
شکر | 700 گرم |
آب | 3 پیمانه |
چوب دارچین | 1 تکه |
آبلیمو | 1 قاشق چایخوری |
زعفران دم نموده | 5 قاشق غذاخوری |
مربای زردک خوشمزه زعفرانی
دستور تهیه مربای زردک خانگی
- ابتدا هویج ها را خوب شسته و پوست آنها را کاملا بگیرید سپس با رنده دلخواه یا سالاد ساز یا چاقو به ابعاد دلخواه خرد کنید.
- آب و شکر و چوب دارچین را در قابلمه ریخته و بدون هم زدن روی شعله ملایم قرار دهید تا زمانیکه شکر حل گردد.
- سپس هویج ها را به شربت اضافه کنید و اجازه دهید هویج ها کاملا بپزند و غلظت مربا به حد دلخواه برسد.
- در آخر آبلیمو و در صورت تمایل مقداری زعفران دم نموده به مربا اضافه کنید و بعد از چند جوش شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مربا از حرارت بیافتد و خنک گردد.
- سپس درب قابلمه را گذاشته و برای 24 ساعت در محیط آشپزخانه قرار دهید، بعد در شیشه های استریلیزه بریزید و در جای خنک یا در یخچال نگهداری کنید.
نکات تکمیلی
پ.ن 1: مربای زردک بسیار خوشمزه تر از هویج می باشد، زردک در پاییز به وفور یافت می گردد.
پ.ن 2: هر دو مربا به یک شیوه آماده می شوند.
پ.ن 3: آبلیمو برای جلوگیری از شکرک زدن به مربا اضافه می گردد.
پ.ن 4: در تمام طول پخت شعله باید یکسان باشد ، کم و زیاد کردن شعله و در کل حرارت بالا باعث شکرک زدن مربا می گردد.
پ.ن 5: در صورت تمایل می توانید از مقداری وانیل داخل مربا بهره ببرید.
مهم ترین خواص زردک (جزر)
- برای دفع سنگ کلیه می توانید از زردک بهره ببرید.
- از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می نماید و همچنین موجب از بین رفتن میکروب های دهان می گردد.
- از زخم معده و بیماری های گوارشی جلوگیری می نماید.
- باعث افزایش میل جنسی در زنان و آقایان می گردد.
- این گیاه دیر هضم است و باید حتما پخته گردد تا هضم راحت تری داشته باشد.
- برای سلامت پوست مفید می باشد.
- عمل دفع و ملین را آسان می نماید.
- زردک به کاهش فشار خون یاری می نماید.
- در زردک کارتنوئیدها موجود است که تاثیر آن در کنترل فشار خون بسیار است.
- این احتمال وجود دارد که با خوردن زردک سرطان روده کاهش یابد.
- برای بهتر شدن زخم هایتان می توانید از زردک رنده شده بهره ببرید.
سخن آخر
زردک حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است، که به عنوان یک گشادنماینده عروق عمل می نماید و باعث کاهش فشار خون و استرس روی قلب می گردد. مقادیر زیاد فولات موجود در این گیاه ریشه باعث کاهش سطح هموسیستئین در خون می گردد که عموماً با خطر بیشتری از بیماری های قلبی همراه است. فیبر موجود در این ریشه به کاهش سطح کلسترول یاری می نماید. بنابراین، این سبزیجات ریشه ای در جلوگیری از سکته مغزی، آترواسکلروز و سایر مسائل عروق کرونر یاری می نمایند.
امیدواریم از این دستور بهره ببرید و ما را از نتیجه آگاه سازید. شما می توانید طرز تهیه مربای به که یکی دیگر از مرباهای خانگی و مورد تایید طب سنتی می باشد را نیز، در وبلاگ مونوپاد بخوانید.
منبع: مجله انگیزه