فرکانس 2300 مگاهرتز برای ارائه اینترنت حداقل با سرعت 100 مگابیت مزایده گذاشته می گردد
به گزارش وبلاگ مونوپاد، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با صدور اطلاعیه از برگزاری مزایده فروش سه تکه باند رادیویی 2300 مگاهرتز برای ارائه اینترنت همراه پرسرعت با حداقل سرعت 100 مگابیت اطلاع داد.

رگولاتوری در مصوبه ای که 17 اسفند سال گذشته به تصویب رسیده و روز گذشته (5 اردیبهشت) منتشر شده است، 80 مگاهرتز از باند رادیویی 2300 مگاهرتز را به مزایده گذشته است تا اپراتورهای موبایل هرکدام براساس احتیاج خود بخشی از این باند را به مدت 10 سال در اختیار داشته باشند.
در مصوبه رگولاتوری آمده است که این مزایده با هدف توسعه خدمات باندپهن در کشور و ارائه حداقل سرعت 100 مگابیت اینترنت پرسرعت انجام می گردد. در این مصوبه تاکید شده است که تنها 3 اپراتور تلفن همراه (همراه اول، ایرانسل و رایتل) می توانند در این مزایده شرکت نمایند.
بر اساس این فراخوان، اپراتورهای علاقه مند می توانند در دو گروه اول و دوم (گروه اول با سهم بازار 25 درصدی از تعداد مشترکان پهن باند فعال همراه و گروه دوم با سهم بازار کمتر از 25 درصد) در مزایده شرکت نمایند.
باند فرکانسی 2380 - 2300 با حداکثر پهنای باند 80 مگاهرتز صرفا با شیوه تزویج تقسیم زمانی (TDD) قابل واگذاری است. دارندگان پروانه متعهد به ایجاد نکردن تداخل مضر بر باندهای فرکانسی FDD و TDD مجاور هستند. به علاوه باندهای فرکانسی مجاور نباید هیچ گونه تداخل مضری با باندهای فرکانسی واگذاری بر اساس این مصوبه داشته باشند.
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مبلغ تضمین شرکت در مزایده برای هر 10 مگاهرتز را 200 میلیارد ریال معین نموده است. در این مصوبه همچنین آمده که دارنده پروانه باید تا 30 درصد ظرفیت شبکه ایجادشده در باند فرکانسی 2300 را در صورت درخواست شرکت های دارنده پروانه ایجاد و بهره برداری از شبکه ارتباطات ثابت (FCP) به صورت عمده فروشی در اختیار آن ها قرار دهد.
بیش از یک سال است که اپراتورهای تلفن همراه با اشباع ظرفیت روبرو شده و چشم به آزادسازی فرکانس 2300 و همین طور فرکانس های 700 و 800 در اختیار صدا و سیما دارند تا بتوانند ظرفیت های جدید فراهم نموده و کاربران بیشتری را زیر پوشش اینترنت همراه پر سرعت خود ببرند.
حالا باید دید با برگزاری مزایده و واگذاری فرکانس 2300 مگاهرتز، شرایط اینترنت تلفن همراه در ایران بهتر می گردد و اپراتورها می توانند از این ظرفیت جدید نهایت استفاده را ببرند یا خیر!
منبع: شبکه چی