سرکه های خانگی سالم ترند
به گزارش وبلاگ مونوپاد، سرکه های خانگی و صنعتی تفاوت اساسی با هم ندارند. در صنعت معمولا از به جای مانده های کارخانجات فراوری آب میوه برای فراوری سرکه استفاده می گردد، چون مالی تر و مقرون به صرفه تر است.البته این تفاله ها کاملا صاف و رقیق می گردد؛ در حالی که در خانه معمولا از انگور، سیب و خرمای درجه دو برای فراوری سرکه استفاده می گردد. در نهایت، این دو سرکه تفاوت چندانی با هم ندارند جز این که در کارخانه از نظر اسیدیته و فاکتورهای استاندارد کنترل دقیق تری بر سرکه اعمال می گردد، اما در خانه ممکن است اسیدیته سرکه کم یا زیادتر یا غلظت آن متفاوت باشد.

سرکه های خانگی سالم ترند
نویسنده:دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی
سرکه های خانگی و صنعتی تفاوت اساسی با هم ندارند. در صنعت معمولا از به جای مانده های کارخانجات فراوری آب میوه برای فراوری سرکه استفاده می گردد، چون مالی تر و مقرون به صرفه تر است.
البته این تفاله ها کاملا صاف و رقیق می گردد؛ در حالی که در خانه معمولا از انگور، سیب و خرمای درجه دو برای فراوری سرکه استفاده می گردد. در نهایت، این دو سرکه تفاوت چندانی با هم ندارند جز این که در کارخانه از نظر اسیدیته و فاکتورهای استاندارد کنترل دقیق تری بر سرکه اعمال می گردد، اما در خانه ممکن است اسیدیته سرکه کم یا زیادتر یا غلظت آن متفاوت باشد.
در کل، خواص سرکه خانگی و صنعتی تفاوت چندانی با هم ندارند و ارزش تغذیه ای شان بیشتر به نوع میوه استفاده شده وابسته است. البته موضوع دیگری که بهتر است به آن توجه کرد آن است که سرکه های صنعتی اگر رنگی باشند رنگ آنها طبیعی نبوده و رنگ کارامل است اما سرکه های خانگی رنگ طبیعی دارند. بعضی افراد می گویند سرکه صنعتی از نظر میکروبی سالم تر است ولی به هر حال، ارزش غذایی پایین تری دارد.
در اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که از نظر میکروبی هم چون سرکه فراوریشده اسیدی است، در این محیط تمام میکروب ها نابود شده و امکان رشد پیدا نمی نمایند و وقتی سرکه فراوری شد، هیچ میکروبی درون آن نمی تواند رشد کند و خود به یک عامل محافظ و نگه دارنده مواد غذایی تبدیل می گردد.
در خصوص ارزش غذایی هم باید گفت که سرکه خانگی و صنعتی از این نظر تفاوت چندانی با هم ندارند. شاید سرکه خانگی به علت آنکه رنگ طبیعی دارد و رنگدانه میوه ها خود می تواند از بسیاری بیماری ها مانند انواع سرطان ها پیشگیری کند، ارجحیت داشته باشد اما باید این نکته را هم در نظر گرفت که مصرف زیاد سرکه توصیه نمی گردد، چون سرکه ترش است و می تواند به معده آسیب برساند.
منبع: www.salamat.com
منبع: راسخون