علائم الرژی غذایی در بچه ها

به گزارش وبلاگ مونوپاد، تاثیر بعضی عوامل دیگر نیز در بروز حساسیت ثابت شده که از جمله تنوع زیاد غذاها و استفاده زیاد و فراگیر از پروتئین های افزودنی به مواد غذایی صنعتی به علت خواص آنها و غیره را می توان نام برد . آلرژِی غذایی می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد، فقط به این علت که یک واکنش اولیه باعث مسائل کمی می گردد, به این معنی نیست که همه واکنش ها مشابه خواهند بود; غذایی که تنها علایم خفیف را در یک موقعیت ایجاد می نماید ،ممکن است در یک زمان دیگر علایم شدیدتری ایجاد کند.

علائم الرژی غذایی در بچه ها

ارتباط بیـن آلـرژی غـذایـی و اضطـراب دوران کـودکـی

اندازه ابتلا به آلرژی غذایی در ایالات متحده با تخمین های اخیر 8 درصد است و به طور فزاینده ای رو به افزایش است. محققان 80 کودک مبتلابه آلرژی غذایی در سنین بین 4 تا 12 سال و به طور میانه 8 ساله را موردمطالعه قراردادند. بعلاوه آسم را در میان بچه ها تحت کنترل قراردادند زیرا اختلالات اضطراب و خلق وخو، در میان جوانان مبتلابه آسم شایع تر است.

سطح اضطراب در افرادی که دارای منابع اقتصادی کمتری هستند رو به افزایش است و نشانه های اضطراب در بچه ها و مراقبین آن ها بیشتر است. نتایج نشان می دهد که آلرژی غذایی به ویژه به اضطراب اجتماعی و ترس از روابط اجتماعی مرتبط است. زیرا مدیریت یک شرایط بالقوه تهدیدنماینده زندگی، ممکن است موجب اضطراب گردد و بعضی از بچه ها ممکن است اضطراب اجتماعی بیشتری در خصوص متفاوت بودن از سایر بچه ها بسته به سن آن ها داشته باشند.

بسیار ارزشمند است که ارتباط اضطراب با آلرژی غذایی را در بین نوجوانان و جوانان آنالیز کنیم، زیرا این گروه سنی در اوج ریسک ابتلا به افسردگی قرار دارند، بخصوص که اضطراب اوایل دوران جوانی با افزایش خطر ابتلا به افسردگی همراه است.

با شیوع بالای آلرژی های غذایی امروزه، آموزش و پرورش در مدارس همچنان باید به عنوان یک اولویت مهم قرار گیرد. با توجه به ارتباط قوی بین آلرژی غذایی و اضطراب اجتماعی در بچه ها، آنالیز های آینده مربوط به رابطه سلامت روان با سلامت مواد غذایی نیز در تنظیمات بالینی، مدرسه و جامعه لازم است که می تواند در جهت توسعه مداخلات یاری نماینده باشد.

مهم ترین مواد غذایی آلرژی زا برای بچه ها

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه می نماید: گرچه ممکن است تمام مواد غذایی کم و بیش آلرژی زا باشند، اما این احتمال در خصوص بعضی خوراکی ها بیشتر است. ، تخم مرغ، ماهی های دریایی، میوه هایی مانند فندق، بادام، گردو، زردآلو، گیلاس، به، هلو، سیب، گلابی، آلو، زیتون، شیر گاو، چغندر، گیاهان چتری مانند رازیانه، هویج، زیره، جعفری، فلفل سبز و جانوران سخت پوست دریایی مانند میگو، عامل بروز 90درصد حساسیت ها هستند.

احمدی تصریح می نماید: از دیگر مواد غذایی که 10 درصد آلرژی ها را موجب می شوند، می توان به میوه های گرمسیری مانند آناناس، موز، کیوی، خرمالو، انبه، نارگیل، سبزیحاتی مانند لوبیا، باقلا، نخود، نخود فرنگی و سویا، آرد گندم، گوشت گاو، سیب زمینی، گوشت مرغ و خردل اشاره نمود.

وی تاکید می نماید: برای تشخیص حساسیت غذایی، حتما باید به پزشک متخصص آلرژی و ایمنی شناسی مراجعه کرد تا اقدامات لازم انجام گیرد، اگر هیچ یک از والدین دچار حساسیت غذایی نباشند، این احتمال در فرزند آنها 20 درصد است، اما در صورتی که یکی از والدین مبتلا باشند، احتمال به 40 درصد و اگر هر دوی آنها آلرژی داشته باشند، به 60درصد می رسد.

ناهید گودرزی متخصص تغذیه در این زمینه نیز به خبرنگار ایرنا می گوید: سیر، گوش بره، قهوه، شکلات، کلم قرمز، انگور، تربچه، پیاز، پرتقال، ادویه، پسته، توت فرنگی، مخمر نان، قلوه، گوجه فرنگی و کنجد از وراکی هایی هستند که به ندرت ممکن است باعث حساسیت شوند.

وی می افزاید: تا قبل از یک سالگی، تخم مرغ، بادام زمینی و شیر گاو مهم ترین مواد غذایی حساسیت زا هستند. تخم مرغ(31درصد)، بادام زمینی(18درصد)، شیر(12/5درصد)، ماهی(12/5درصد)، از دیگر خوراکی هایی هستند که عامل حساسیت در بچه ها یک تا سه ساله است.

گودرزی اضافه می نماید: تاثیر بعضی عوامل دیگر نیز در بروز حساسیت ثابت شده که از جمله تنوع زیاد غذاها و استفاده زیاد و فراگیر از پروتئین های افزودنی به مواد غذایی صنعتی به علت خواص آنها و غیره را می توان نام برد و کارخانجات مواد غذایی در واقع مرتبا ترکیبات جدیدی را به محصولات خود اضافه می نمایند که ممکن است حساسیت زا باشند.

علائم آلرژی غذایی:

در حالی که آلرژی در خانواده ها ارثی است, اما پیش بینی این که آیا کودک آلرژی غذایی والدین را به ارث خواهد برد یا خیر، غیرممکن است، بعضی تحقیقات نشان می دهند که خواهر و برادر کوچک تر یک کودک مبتلا به آلرژی بادام زمینی بنا به احتمال بیشتری به بادام زمینی حساس خواهند بود.

آلرژِی غذایی می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد، فقط به این علت که یک واکنش اولیه باعث مسائل کمی می گردد, به این معنی نیست که همه واکنش ها مشابه خواهند بود; غذایی که تنها علایم خفیف را در یک موقعیت ایجاد می نماید ،ممکن است در یک زمان دیگر علایم شدیدتری ایجاد کند.

برای بعضی افراد، واکنش آلرژیک به یک غذای خاص ممکن است ناخوشایند باشد، اما شدید نباشد، برای افراد دیگر، یک واکنش غذایی می تواند ترسناک و حتی مهلک باشد، علائم آلرژی غذایی معمولاً در عرض چند دقیقه تا دو ساعت پس از خوردن غذاهای متخلف، ایجاد می گردد.

علل آلرژی غذایی:

وقتی آلرژی غذایی دارید، سیستم ایمنی شما به اشتباه یک غذای خاص و یا یک ماده غذایی را به عنوان چیزی مضر تشخیص می دهد، در پاسخ، سیستم ایمنی تان سلول ها را تحریک می نماید تا یک آنتی بادی به نام ایمونوگلوبولین ای (ige) را آزاد کند تا مواد غذایی را خنثی کند (آلرژن).

دفعه بعد که حتی کوچک ترین میزان آن غذا را بخورید، آنتی بادی ige آن را حس نموده و سیستم ایمن یک ماده شیمیایی به نام هیستامین و دیگر مواد شیمیایی را وارد جریان خون شما می نماید، این مواد شیمیایی علائم آلرژی دارند، در بزرگسالان، بیشتر آلرژی های غذایی با پروتئین های ویژه ای در ارتباط هستند:

میگو، لابستر و خرچنگ،

بادام زمینی

میوه های درخت مانند گردو

ماهی

در بچه ها، آلرژی های غذایی معمولاً به وسیله پروتئین ها فعال می شوند:

بادام زمینی

آجیل درختی

تخم مرغ

شیر گاو

گندم

سویا

درمان حساسیت های غذایی

وی با بیان اینکه حذف ماده غذایی آلرژی زا از برنامه غذایی، اولین و مؤثرترین راه چاره مقابله با حساسیت است، تصریح می نماید: اگر فرد به چندین ماده غذایی حساسیت دارد، حتما باید رژیم غذایی او تحت نظر یک متخصص تغذیه باشد تا از ایجاد کمبودهای غذایی خصوصا کمبود ویتامین ها پیشگیری گردد.

گودرزی می گوید: ممکن است کودک با ورود به سومین سال زندگی، بهبود یافته یا از شدت حساسیت کاسته گردد که علل آن به طور دقیق تعیین نیست، اما گاه حساسیت برای همواره همراه کودک خواهد بود.

ضرورت تشخیص حساسیت

این متخصص تغذیه ادامه می دهد: زمانی که کودک دچار خارش شدید، کهیر و تورم گردد، باید به پزشک مراجعه گردد تا حساسیت شناخته گردد. هرگز نباید حساسیت بچه ها را بی اهمیت تلقی کرد زیرا ممکن است علائمی مانند تورم در مخاط گلو اتفاق بیفتد که واقعا خطرناک خواهند بود.

وی خاطرنشان می نماید: افرادی که قبلا مشکل آنها تشخیص داده شده است، در موارد خارش و تورم باید فورا از داروهای کورتیکوستروئید و ضد حساسیت استفاده نمایند و در صورت بروز مسائل تنفسی نیز باید از اسپری های مخصوص یاری گرفت. در صورتی که بیمار دچار بیهوشی، از دست دادن هوشیاری شد، اطرافیان باید بلافاصله به اورژانس اطلاع دهند.

آیا آلرژی غذایی می تواند با افزایش سن رشد کند؟

اگر چه بیشتر آلرژی های غذایی وقتی که کودک هستید رشد می نمایند، اما به ندرت می توانند تا بزرگ سالی باقی بمانند، رایج ترین آلرژی های غذایی برای بزرگسالان صدف, سخت پوستان و نرم تنان و بعلاوه آجیل, بادام زمینی و ماهی است.

بیشتر بزرگسالان مبتلا به آلرژی غذایی از زمان کودکی آلرژی دارند، یک واکنش آلرژیک به یک غذا گاهی می تواند در بزرگسالان از دست برود, زیرا علائمی مانند استفراغ و یا اسهال می تواند با آنفولانزا یا مسمومیت غذایی اشتباه گردد، بزرگسالان همواره به علائمی که ممکن است خطرناک باشند, توجه نمی نمایند.

منبع: سایت سیمرغ

سایت نمناک

سایت جمهوری اسلامی

منبع: راسخون

به "علائم الرژی غذایی در بچه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم الرژی غذایی در بچه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید