طرز تهیه موساکا بادمجان یونانی

به گزارش وبلاگ مونوپاد، در دستور پخت امروز طرز تهیه موساکا بادمجان یونانی را به شما آموزش می دهیم؛ یک غذای خوشمزه و مجلسی که با بادمجان، گوشت و پنیر موزارلا درست می گردد و در کشورهای زیادی محبوب است. موساکا یا موزاکا که تا حدی شبیه گراتن بادمجان است، تاریخچه پیچیده ای دارد. این غذا بیش از همه در یونان معروف است و یکی از غذاهای اصلی یونانی ها شده. از این رو بسیاری بر این عقیده هستند که موساکا یک غذای یونانی است. اما به احتمال زیاد ریشه این غذا به کشورهای عربی می رسد.

طرز تهیه موساکا بادمجان یونانی

البته طرز تهیه موساکا یونانی با نوع ترکی و عربی آن تفاوت دارد. نوعی از موساکا در کشورهای عربی رایج است که به صورت سرد سرو می گردد و به جای بادمجان از کدو و گوجه فرنگی در پخت آن استفاده می نمایند. در ترکیه این غذا همراه با برنج سرو می گردد.

  • چطور کشک بادمجان درست کنیم؟
  • چطور بادمجان شکم پر درست کنیم؟

دستور پخت موساکا بادمجان یونانی ما بر اساس دستور اصلی و خوشمزه ترین نوع این غذا است. اگر از این دستور پخت لذت بردید حتما به آرشیو آموزش آشپزی وبلاگ مونوپاد مگ هم سر بزنید تا با دستور پخت دیگر غذاهای خاص و معروف ایرانی و فرنگی هم آشنا شوید.

مواد لازم (برای 5 نفر)

  • گوشت چرخ نموده: 250 گرم
  • بادمجان: 3 عدد عظیم
  • سیب زمینی: 2 عدد عظیم
  • قارچ: 300 گرم
  • گوجه فرنگی پوره شده: 2 عدد
  • پیاز خردشده نگینی: 1 عدد
  • زرده تخم مرغ: 2 عدد
  • شیر گرم: 3 پیمانه
  • پنیر موزارلا: 200 گرم
  • پنیر پارمزان: 50 گرم
  • کره: 50 گرم
  • سیر له شده: 2 حبه
  • رب گوجه فرنگی: 1.5 قاشق غذاخوری
  • آرد: یک چهارم پیمانه
  • پاپریکا، زردچوبه، ادویه کاری، آویشن و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه موساکا بادمجان یونانی

1.

بادمجان ها را با ضخامت 1 سانتی متر حلقه حلقه کنید. سپس مقداری نمک روی بادمجان ها بپاشید و داخل یک آبکش قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته گردد. بعد از 30 دقیقه بادمجان ها را با آب گرم بشویید و با دستمال تمیز خشک کنید. دو طرف بادمجان ها را با کمی نمک در روغن سرخ کنید و بعد از خارج کردن از تابه روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته گردد.

سیب زمینی ها را با ضخامت نیم سانتی متر حلقه حلقه کنید و با آب خنک بشویید. سپس سیب زمینی های حلقه شده را خشک و با کمی نمک در روغن سرخ کنید. قارچ ها را هم به همین ترتیب با ضخامت نیم سانتی متر خرد و در کمی روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.

2.

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید. بعد از طلائی شدن پیاز، گوشت چرخ نموده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا جایی که رنگ گوشت عوض گردد.

3.

رب گوجه فرنگی، سیر و ادویه ها را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید.

4.

در آخر گوجه فرنگی پوره شده را اضافه کنید و تفت دهید. وقتی آب گوجه تبحیر شد مایه موساکا آماده است و می توانید آن را از روی حرارت بردارید.

5.

برای تهیه کردن سس بشامل، آرد شیرینی پزی را در قابلمه روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود و سپس کره را به آن بیفزایید. بعد از کره شیر گرم را کم کم اضافه کنید و مدام هم بزنید تا به یک مایه روان برسید. سس را روی حرارت ملایم همچنان هم بزنید تا جایی که غلیظ گردد. در خاتمه نمک، فلفل سیاه و پنیر پارمزان را اضافه کنید و سس را از روی حرارت بردارید.

6.

وقتی سس از حرارت افتاد، زرده های تخم مرغ را هم کم کم اضافه کنید و خیلی سریع با همزن هم بزنید. سس بشامل آماده شده را کنار بگذارید.

7.

سیب زمینی های سرخ شده را مانند تصویر به عنوان لایه اول کف ظرف پخت بچینید. سپس روی آن بادمجان های سرخ شده را قرار دهید. پس از بادمجان مایه گوشتی و قارچ سرخ شده را بریزید. در آخر سس بشامل را روی سطح موساکا بدهید و با یک لایه پنیر موزارلای رنده شده آن را بپوشانید.

8.

موساکا را به مدت 30 دقیقه در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتی گراد بپزید. در آخر گریل فر را روشن کنید تا پنیر روی موساکا طلایی گردد.

منبع: دیجیکالا مگ

به "طرز تهیه موساکا بادمجان یونانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه موساکا بادمجان یونانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید